Vijf tips om zelf laminaat te leggen

Een laminaatvloer is ideaal. Het is gemakkelijk schoon te houden, niet koud aan uw voeten en meestal een stuk voordeliger dan parket of tegels. En, heel fijn: u kunt uw laminaatvloer helemaal zelf leggen! Met onze tips wordt het leggen van uw eigen laminaatvloer een fluitje van een cent. 

  1. Acclimatiseren. U heeft misschien wel eens gehoord dat een parketvloer moet acclimatiseren, voordat hij gelegd kan worden. Maar wist u dat dit ook geldt voor laminaat? Leg de pakken laminaat 48 uur van tevoren al klaar in de ruimte waarin u ze gaat leggen. De kamer moet minimaal 18 graden Celcius zijn en het is het beste om de pakken midden in de kamer te leggen en de pakken kruiselings te stapelen. 
  2. Kies de juiste ondervloer. Er zijn ondervloeren in alle soorten en maten. Welke soort u het beste kunt kiezen hangt af van waar u woont. Komt het laminaat op de begane grond? Dan is vochtdichtheid belangrijk. Woont u in een appartement? Let dan vooral op de geluiddempende kwaliteiten van de ondervloer. 
  3. Zaag het laminaat op de juiste manier. Gebruikt u een handzaag? Leg dan de kant met de houtstructuur boven. Bij het zagen met een decoupeerzaag legt u de plank juist ondersteboven, behalve als u een speciale laminaatdecoupeerzaag gebruikt! 
  4. Wissel de planken af. Ook al is al uw laminaat tijdens dezelfde productierun gemaakt, er kan tóch wat kleurverschil zitten in de pakken onderling. Gebruik dus tijdens het leggen meerdere pakken laminaat door elkaar heen. Daardoor is dit nauwelijks zichtbaar. 
  5. De laatste loodjes… Heeft u niet het geluk dat de laatste baan precies past? Dan moet u planken in de breedte gaan zagen. Leg de te versnijden lamel exact bovenop de voorlaatste baan. Leg hier een tweede lamel op en duw deze tegen de muur en leg een afstandhouder tussen de muur en het laminaat. Teken de rand van de tweede lamel op de eerste lamel af en zaag of snijd deze op maat. Klik hem erin en tik hem aan. Klaar! 

Koop laminaat bij Mijn Thuis

Wilt u uw woning voorzien van nieuw laminaat? Of heeft u een nieuwe woning, waarin u een laminaatvloer wilt leggen? Kom dan naar Mijn Thuis Doorisol in Rucphen. We helpen u bij het kiezen van het perfecte laminaat voor uw huis. In onze showroom heeft u enorm veel keuze en we kunnen het laminaat meestal snel leveren! 


Volg onze socials

Altijd op de hoogte