Kies de juiste oven

De een bakt twee keer per jaar een appeltaart, terwijl bij de ander de oven minimaal drie keer per week gevuld is met stoofschotels, taart, koekjes en ander lekkers. En de ene oven is de andere niet. Hoe kiest u de juiste oven? Mijn Thuis Doorisol helpt! 

Wat voor oven wilt u?

Op het oog een heel simpele vraag. Maar schijn bedriegt. Want de ene oven is de andere niet. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een ‘ouderwetse’ oven te kopen. Deze hebben meestal een grote inhoud en ze hebben vaak meerdere instelmogelijkheden, zoals hete lucht, elektrisch en zelfs grill. Heeft u een compacte keuken en wilt u genieten van het gemak van een magnetron? Dan kunt u een combi-oven overwegen. De inhoud daarvan is echter vaak wat kleiner dan die van een gewone oven, omdat de wanden dikker zijn. En wilt u gezonde maaltijden bereiden in uw oven, dan is een stoomoven voor u de perfecte keuze. 

Poetsen of niet?

Veel mensen zien op tegen het schoonmaken van de oven, maar dat hoeft helemaal niet zo’n lastige klus te zijn. Zet een schaaltje met daarin een in schijfjes gesneden citroen tien minuten in de voorverwarmde oven (200 graden) of twee minuten in de magnetron (hoogste stand). Door de warmte verdampt het citroensap. Dit weekt het vet, dat zich in de loop der tijd aan de wanden van de oven of magnetron heeft gehecht, als het ware los. Afdoen met een microvezeldoekje met water is daarna meestal genoeg. Is dat nóg te veel werk? Er bestaan ook zelfreinigende ovens! 

Veiligheid 

Heeft u kleine kinderen? Dan is de veiligheid een belangrijk punt. U kunt ervoor kiezen om uw oven op ooghoogte te plaatsen, zodat grijpgrage kinderhandjes sowieso geen kans maken. Is dat in uw keuken geen optie? Dan bestaan er ook ovens met een ‘kinderslot’, die alleen geopend kunnen worden met een toetsencombinatie. Daarnaast bestaan er ovens met een koudedeur, die niet warm wordt wanneer er iets in de oven staat. Wel zo veilig met rondkruipende kleintjes! 

Kom langs!

Zoekt u een nieuwe oven voor uw keuken? Of gaat u uw hele keuken verbouwen en wilt u die voorzien van een moderne oven? Kom dan langs bij Mijn Thuis Doorisol in Rucphen. Uw keukenadviseur geeft u een advies op maat en zorgt ervoor dat u straks in uw woning kunt genieten van de oven die bij u past! 


Volg onze socials

Altijd op de hoogte